Läkaren som ljög

 

2011-10-28

 

För en tid sedan mötte jag en nyutbildad läkare i Mellansverige. Vid samtalet kom vi in på dramatiken omkring svininfluensan hösten 2009. Det som läkaren berättade för mig om hans egna erfarenheter fick mig att höja ögonbrynen ganska rejält.

 

 

 
 

När hysterin omkring svininfluensan tilltog under hösten 2009 sökte läkaren statistisk information kring farligheten på den nya influensan. Den information han fick fram om hur ofarlig svininfluensan var gjorde honom så tveksam att han och hans familj bestämde sig för att inte ta vaccinet.

 

- Allt började med felaktig statistik från Mexico som spreds som en löpeld över världspressen med skrämmande mortalitetssiffror. Många på ”nätet” var övertygade om att läkemedelsbolag i USA satt igång hysterin. Bara några veckor senare började de riktiga siffrorna komma fram men då hade väl redan Sverige skrivit kontrakt med läkemedelsföretagen, säger läkaren med ett påtvingat leende.

 

 

Kraftig reaktion från kollegorna


När läkaren berättade om sitt och familjens ställningstagande på sjukhuset där han jobbade möttes han av en kraftig reaktion från övriga personalen. De ansåg att han var illojal och medvetet utsatte både patienter och personal för risken att bli smittade av honom om han avstod från vaccineringen och själv fick influensan. Det blev ett kraftigt grupptryck på honom under ett antal dagar och till slut förklarade han att han och familjen ändå hade låtit sig vaccineras. Lugnet lägrade sig på sjukvårdsavdelningen och läkaren blev återigen en accepterad medarbetare.

 

Men vad personalen på vårdavdelningen aldrig fick veta var att läkaren ljög om familjens vaccinering. Ingen i familjen lät sig vaccineras men hemlighöll detta för sin omgivning.

 

 

Risker med vaccinering


 

 

- Alla med läkarutbildning borde förstå riskerna med vaccinering. Man aktiverar immunsystemet kraftigt utan att ge det ett riktigt bra mål. Det predisponerar för att man kan få autoimmuna sjukdomar. Det är ingen slump att årets nobelpris i medicin gick till forskning om immunsystemet. Man kan läsa själv om den praktiska applikationen av denna forskning i vilken kvällstidning som helst. Forskningen kan bidra till att hitta sätt att undvika autoimmuna sjukdomar som komplikation vid all typ av vaccinering, berättar läkaren.

 

Läkaren bedömde risken som väldigt liten att någon i familjen skulle bli svårt sjuk av svininfluensan och risken att drabbas av någon svår autoimmun sjukdom av Pandemrix som större. Valet att då avstå från att vaccineras blev enkelt.

 

 

Fick bekräftat risken med Pandemrix


När vaccineringsvågen kom igång ordentligt under hösten 2009 fick han bekräftat att det fanns uppenbara risker med att ta Pandemrix. En äldre pensionär som annars varit fullt frisk hela livet kom in akut på sjukhuset och hade drabbats av en svår autoimmun sjukdom och dessutom en svår diabetes direkt i anslutning till vaccineringen.

 

- Den här typen av autoimmun sjukdom debuterar alltid i yngre åldrar och aldrig när man är pensionär. Det är därför man klart kan konstatera att hela sjukdomsdebuten hade med Pandemrix att göra. Det var med nöd och näppe vi lyckades rädda livet på den här patienten när han låg inlagd, men hur det gick sedan för honom vet jag inte eftersom jag slutade på akuten några veckor senare, berättar läkaren.
 
En annan patient i 40 – 50 årsåldern kom också in till akuten och mådde lite halvdåligt. När de tog snabbsänka på honom visade det sig att den var uppe i hela 300 vilket tyder på att patienten troligen hade fått en akut infektion i blodet som kunde vara livshotande. Samtidigt var han inte särskilt medtagen vilket var mycket konstigt.

 

- Vi slängde på honom den maffigaste antibiotikan vi hade men det visade sig senare att han inte hade någon infektion. Den höga snabbsänkan var istället en reaktion på Pandemrix som patienten hade fått någon dag tidigare. Adjuvansen i Pandemrix retar immunsystemet mycket allvarligt. Ett så retat immunförsvar riskerar att leta efter fienden tills det hittar något, som t ex bukspottskörten. Jag vet inte heller för den här patienten hur det gick senare eftersom jag slutade mitt jobb där, berättar läkaren.

 

 

Det råder konsensus om att hålla tyst inom läkarkåren


Läkaren berättar senare att det råder en konsensus i läkarkåren att man inte berättar ut till allmänheten om all dramatik och konstigt man mötte under vaccineringsvågen i Sverige. Man vill inte skrämma befolkningen. Det faktum att förhållandevis många barn har drabbats av narkolepsi som är en autoimmun sjukdom har dock inte gått att dölja från sjukvårdens sida.

Om några år kan vi få se andra svåra effekter av Pandemrix


Eftersom Pandemrix innehåller det extremt giftiga ämnet etylkvicksilver går det enligt professor Maths Berlin inte utesluta en betydande risk för påverkan på hjärnutvecklingen hos foster och barn. Foster hos gravida kan bl a ha drabbats av hjärnskador med autism och Damp/ADHD som
följd av att mamman vaccinerades. Också utvecklingen av hjärnan hos barn i åldern upp till tio år kan ha hämmats av etylkvicksilvret.


Om några år lär vi få veta mer om andelen barn som föddes efter vaccineringsvågen har större frekvens av autism och Damp/ADHD än normalt.

 

 

Snart dags att möta Sjukvårdsrådgivningen


Vi har nu fått en tid bokad då vi ska få träffa Sjukvårdsrådgivningen (SVR) och diskutera hur utformningen av information om biverkningar från amalgam och andra dentala material till Sjukvårdsrådgivningens hemsida bör utföras. Vi ser fram emot mötet och räknar med att vi kan rapportera om detta i nästa insamlingsbrev. 

 

I det här brevet kan du också läsa om hur tufft det är för Anita Brandlöve just nu. Vi kämpar vidare för att kunna nå ett genombrott för hennes skull.

 

 

Din gåva behövs


Vi behöver verkligen ditt fortsatta stöd för att dels komma vidare med projektet hos Sjukvårdsrådgivningen men också för att kunna nå ett genombrott för Anita. Utan ditt trogna stöd har vi inte en chans att kunna fortsätta vårt arbete och jag ber dig därför att sätta in din gåva idag till Amalgamskadefondens Plusgiro 90 07 65 - 9. Tack för ditt stöd!
 

För ett amalgamfritt Sverige
 
Thomas Karlsson
Generalsekreterare