Amalgamskadefonden satsar på framtiden
- anställer ny generalsekreterare

 

2015-09-20

 

 

Amalgamskadefonden har nyligen anställt Minna Blom som ny generalsekreterare efter Thomas Karlsson som själv valt att träda tillbaka. Thomas Karlsson stannar dock kvar som ordförande.

 

- Det är med stor glädje jag lämnar över huvudansvaret för Amalgamskadefondens arbete och framtid till Minna. Jag känner Minna sedan flera år och är övertygad om att hon är rätt person att driva arbetet vidare, säger Thomas. 

 

 

Minna har själv varit svårt amalgamskadad


Minna ringde till Amalgamskadefonden i februari 2010 på grund av svåra hälsoproblem som inte sjukvården lyckades hjälpa henne med. Hon misstänkte då själv att det var kvicksilvret som läckte från hennes amalgamfyllningar som gjorde henne sjuk. Efter ett antal rådgivande samtal med Amalgamskadefonden gick Minna igenom en amalgamsanering som pågick mellan maj och november 2010.

 

 
Är till 95 % återställd efter saneringen


Minnas hälsa började successivt återvända lite smått redan under saneringen. I början av 2011 när hon hade varit färdigsanerad en tid hade hälsan återvänt ganska påtagligt. Idag är Minna till 95 % återställd och brinner nu för att hjälpa andra amalgamskadade.

 

Efter saneringen har Minna haft ett tufft och krävande jobb inom kriminalvården. Hennes krafter och förmåga har där utmanats, men hon har klarat jobbet bra.

 

 

Rätt utbildning för jobbet


Minna är utbildad miljöingenjör. Hennes utbildning har utmynnat i en ”Degree of bachelor of science” med huvudämnet Environmental enginering. Hon har därmed en mer omfattande förståelse av vad gifter kan ställa till med för hälsan än de flesta.

 

 

Thomas Karlsson vädjar om stöd till Amalgamskadefonden


- För Amalgamskadefonden är det en stor ekonomisk utmaning att anställa Minna Blom på heltid, men hälsoproblemen som orsakas av kvicksilver från amalgamfyllningar pågår alltjämt och när inte samhället tar något ansvar måste vi som medborgare göra detta, säger Thomas Karlsson som vädjar till alla att bidra med en regelbunden gåva varje månad.

 

 
Minna brinner för att de amalgamskadade ska få hjälp och bli tagna på allvar


- Jag blev väldigt glad och hedrad när jag blev erbjuden jobbet som ny generalsekreterare i Amalgamskadefonden. Det finns knappast något annat som kan motivera mig så mycket som att få göra en insats för hårt drabbade och svårt utsatta människor, än att ge min kraft till upprättelse för de amalgamskadade. Samhället har vänt sitt ansikte bort från dem och lämnat dem helt åt sitt eget öde. Det är definitivt inte acceptabelt, säger Minna.

 

 

En helt ny tid i kampen mot amalgamet


Amalgamskadefonden går nu i och med anställningen av Minna Blom in i en helt ny tid där aktiviteten kommer att öka betydligt jämfört med under senaste åren.  Behovet av ekonomiskt stöd ökar också och fonden vädjar om att du är med och ger ditt stöd. Sätt in din gåva idag till Amalgamskadefondens Plusgiro 90 07 65 – 9.

 

 

Amalgamskadefondens hemsida kommer att moderniseras


Den här hemsidan kommer att göras om och moderniseras under närmaste månaderna. Under den tiden kommer förmodligen bara någon enstaka uppdatering att ske utöver den här artikeln.

 

 
Håll dig informerad genom att ge ditt stöd till Amalgamskadefonden


Tills nya hemsidan blir klar kommer alla givare att få fortlöpande information om arbetet och utvecklingen hos Amalgamskadefonden via brev. Genom att sätta in en gåva till Amalgamskadefondens Plusgiro 90 07 65 – 9 får du automatiskt fondens månatliga brev.