Dags för första steget i forskningsstudien för Anita

 

 2012-03-31

 

Fotoakuten

 

 

Nu i dagarna reser Anita till Stockholm för att ta det första avancerade blodprovet som skall tas enligt protokollet i den forskningsstudie som hon har blivit antagen till.

 

Med Anita följer även Eva Hedin från Umeå som också har blivit antagen till forskningsstudien. Eva sökte på Internet under förra sommaren om hälsobesvär som hon hade och hamnade på Amalgamskadefondens hemsida. Där läste hon om Anita och bestämde sig för att kontakta henne eftersom de båda bor i Umeå. De har nu blivit goda vänner i sin kamp att få sina amalgamfyllningar bortsanerade.
 


Sanering av en amalgamfyllning direkt efter blodproverna


Dagen efter resan till Stockholm skall båda sanera bort var sin amalgamfyllning. Därefter skall de successivt ta ytterligare blodprover i Umeå. Efter en månad skall båda tillbaka till Stockholm för att ta de sista blodproverna.

 

 

Togs in på akuten med bröstsmärtor


För Anitas del har den senaste månaden inte varit helt problemfri. I början bestämde hon sig för att börja äta LCHF-diet (mat som innehåller mycket fett och lite kolhydrater). Efter tre dagar fick hon plötsligt bröstsmärtor och togs in på akuten med misstänkt hjärtinfarkt. Hon fick ligga kvar över natten för observation, men lyckligtvis var det inget allvarligt. Anita har dock lämnat LCHF-dieten även om hon inte tror att det var den som orsakade bröstsmärtorna.

 

 

Drabbades av svår halsfluss


Anita jobbar kvar på Viva Resurs 4 timmar/dag och trivs väldigt bra. Men vid mitt senaste samtal med Anita berättar hon att hon har drabbats av svår halsfluss med hög feber. Infektionen blev så kraftig att hon togs in på Umeå lasarett där hon har fått intravenös antibiotika under ett par dagar. Anita är nu på bättringsvägen och skall strax skrivas ut från sjukhuset. Som jag har berättat tidigare brukar saneringsperioden vara besvärligt. Återkommande infektioner är vanligt.

 

Det har skett en mycket positiv överraskning för Anita under senaste månaden. Men av ett viktigt skäl kan vi inte berätta om vad detta handlar om. Anita är dock väldigt glad för överraskningen. 

 

Thomas Karlsson