Inbjudan till presskonferens
 

Regeringen hotar Amalgamskadefonden med allvarliga juridiska konsekvenser med anledning av pågående informationsfilm på Kanal 5

 
Idag den 15 mars 2006 ringde Ylva Johanssons pressekreterare Ingemar Olsson till Amalgamskadefonden och hotade med juridiska konsekvenser mot organisationen på grund av den informationsfilm som pekar på de allvarliga hälsoriskerna med amalgam och som nu visas på Kanal 5.

 

 

Genom informationsfilmen lyfter Amalgamskadefonden fram de stora risker 4 miljoner svenskar dagligen utsätts för genom den ytterst giftiga tungmetallen kvicksilver som läcker från deras amalgamfyllningar. Informationsfilmen kan ses på www.amalgam.nu.

 

 

  • Varför mörklägger Regeringen riskerna med amalgam för svenska folket?

  • Vilka krafter är det som vill tysta ned riskerna med den ytterst giftiga tungmetallen kvicksilver/amalgam?

  • Varför är Regeringen villig att gå till ytterlighet för att förhindra att klarhet bringas i den här frågan?

 

 

Regeringen har tidigare erkänt i ett pressmeddelande att kvicksilver kan orsaka omfattande skador på hälsan och att de till och med vill förbjuda amalgamet. Men varför tystar man med alla medel de allvarliga hälsoriskerna?

 

 

Utifrån ovan och nytillkommen fakta inbjuder vi till presskonferens där vi bland annat kommer att presentera fakta som styrker att Socialdepartementet har manipulerat dokument för att mörklägga riskerna med amalgam.

 

 

När: Torsdag 16 mars kl 11.00

Var: Nordic Sea Hotell, Vasaplan 2 – 4, vid Centralstationen i Stockholm.

 

 

Thomas Karlsson

Generalsekreterare

Amalgamskadefonden

 

070-767 08 85